Jump to content

Wikimania

From Wikimania
This page is a translated version of the page Wikimania and the translation is 31% complete.
Outdated translations are marked like this.

On August 9–13, 2017 we enjoyed:
five keynote sessions from world-renowned experts,
more than a hundred community-submitted talks,
two days of hackathon and preconferences,
and over a dozen workshops on topics including:

The future of editing Wikipedia - outreach in Africa - library partnerships - Wikidata tools - what readers visit - communicating your work - Wikimedia’s strategy - legal threats to free knowledge - Wikipedia in minority and endangered languages - Wikipedia in Iraq - medicine & emergency response - the gender gap - preventing online harassment - sounds and video - implicit bias - citations and references - the future of Wikisource and Wikiversity - real-time collaboration - global trends - leading teams - Wikidata and museums - making access affordable - the future of news - collaboration under censorship - education

And much, much more


The program included over 100 sessions, keynotes, pre-conference workshops, and a Hackathon.

Ngjashëm si vetë Wikipedia, Wikimania drejtohet nga një bazë jofitimprurëse—është e organizuar dhe e drejtuar tërësisht nga vullnetarët, dhe ne kemi nevojë për ndihmën tuaj për të bërë atë të mundur!

Qasja në Wikimania sjell ekspozim të madh dhe një lidhje të shkëlqyer të brendit.

==

Çfarë është Wikimania?

==
Wikimania është një konferencë vjetore që bëhet për Wikipedian dhe projektet motra për njohuri të lirë me tre ditë të konferenca, diskutime, takime, trajnime, dhe punëtori. Qindra vullnetarë dhe drejtues të Njohurive të Lira nga e gjithë bota mblidhen së bashku për të diskutuar çështjet, të raportojnë për projektet dhe qasjet e reja, dhe të shkëmbejnë ideja.

Themes of the 2017 conference included the advancement of Free Knowledge, the role of academic and cultural institutions within the movement, privacy and rights, and the role of technology to further those objectives. Wikimania 2017 also featured a deeper look at the role of the Movement within the Francophonie, and a number of program elements focusing on advancement of French within the projects.

Beyond the main event, there were other related events: the hackathon where the technical community around the Wikimedia projects joined together to work and contribute, and multiple preconferences.

Ngjarja do të mbahet në dhe rreth Centre Sheraton Montréal, në Montréal, Kanada nga 9 gushti deri më 13 gusht 2017. Të gjithë janë të mirëpritur, pa marrë parasysh nëse ju jeni një ekspert, entuziast, fillestar, apo thjesht kurioz!

Sponsors