Jump to content

Wikimania

From Wikimania
This page is a translated version of the page Wikimania and the translation is 38% complete.
Outdated translations are marked like this.

On August 9–13, 2017 we enjoyed:
five keynote sessions from world-renowned experts,
more than a hundred community-submitted talks,
two days of hackathon and preconferences,
and over a dozen workshops on topics including:

The future of editing Wikipedia - outreach in Africa - library partnerships - Wikidata tools - what readers visit - communicating your work - Wikimedia’s strategy - legal threats to free knowledge - Wikipedia in minority and endangered languages - Wikipedia in Iraq - medicine & emergency response - the gender gap - preventing online harassment - sounds and video - implicit bias - citations and references - the future of Wikisource and Wikiversity - real-time collaboration - global trends - leading teams - Wikidata and museums - making access affordable - the future of news - collaboration under censorship - education

And much, much more


The program included over 100 sessions, keynotes, pre-conference workshops, and a Hackathon.

La fel ca Wikipedia însăși, Wikimania este condusă pe un model non-profit este organizată și administrată în întregime de către voluntari și avem nevoie de ajutorul vostru pentru a face acest lucru posibil!

Accesul la Wikimania aduce o mare expunere și o asociere de brand remarcabilă.

Ce este Wikimania?

Wikimania este conferința anuală care sărbătorește Wikipedia și proiectele sale surori de cunoștințe libere cu trei zile de conferințe, discuții, întâlniri, instruire și ateliere de lucru. Sute de voluntari și lideri ai Cunoașterii Gratuite din întreaga lume se adună pentru a discuta probleme, raporta cu privire la noi proiecte și abordări, precum și pentru schimburi de idei.

Temele conferinței includ progresul Cunoașterii Gratuite, rolul instituțiilor academice și culturale în cadrul mișcării, vieții private și a drepturilor, precum și rolul tehnologiei pentru a promova aceste obiective. Wikimania 2017 va privi mai profund la rolul Mișcării în cadrul Francofoniei, precum și o serie de elemente de program, cu accent pe avansarea francezei în cadrul proiectelor.

Dincolo de evenimentul principal, există și alte evenimente conexe: „Hackathon” în cazul în care comunitatea tehnică din jurul proiectelor Wikimedia se unesc pentru a lucra și contribui și „Sourcethon” unde veterani și nou-veniți se alăture deopotrivă forțelor pentru a păstra și a face disponibile documente istorice scrise.

Evenimentul are loc în și în jurul Centrulului Sheraton Montreal în Montréal, Canada începând cu 9 august până pe 13 august 2017. Toți sunt bineveniți, indiferent dacă sunteți experți, entuziaști, începători sau pur și simplu curioși!

Sponsors