Jump to content

Wikimánia

From Wikimania
This page is a translated version of the page Wikimania and the translation is 56% complete.
Outdated translations are marked like this.

2017. augusztus 9 és 13 között a következők várnak:
öt előadás világhírű előadókkal,
több mint száz közösség által szervezett beszélgetés,
két napnyi hackathon és előkonferenciák,
valamint tucatnyi munkacsoport az alábbi témákban:

A szerkesztés jövője – Afrika elérése – partnerkapcsolatok könyvtárakkal – Wikidata-eszközök – mi érdekli az olvasókat – kommunikáció munka közben – a Wikimédia stratégiája – jogi támadások a szabad tudás ellen – Wikipédia a kisebbségekben és veszélyeztetett nyelveken – Wikipédia Irakban – gyógyszerek és vészhelyzeti segítségnyújtás – nemek közti egyenlőtlenség – zaklatások megelőzése – hangok és videók – hallgatólagos előítéletek – jegyzetek és források – a Wikiforrás és Wikiegyetem jövője – valós idejű együttműködés – globális trendek – vezércsapatok – Wikidata és múzeumok – az elérés hozzáférhetővé tétele – a hírek jövője – együttműködés és cenzúra – oktatás

És még sok sok más


A programterv már elérhető! Több mint 100 eseményt tervezünk, többek között előadásokat, munkacsoportokat és Hackathont.

Akár a Wikipédia maga, a Wikimánia is nonprofit – a szervezést és lebonyolítást is önkéntesek végzik, és rád is szükségünk van!

A Wikimánia szponzorációja remek együttműködéshez vezethet.

Mi a Wikimánia?

A Wikimánia egy évente megrendezett rendezvény, ami a Wikipédiát és társprojektjeit ünnepli konferenciákkal, megbeszélésekkel, találkozókkal, tréningekkel és műhelyekkel. Önkéntesek százai és a szabad tudás vezetői gyűlnek össze, hogy megbeszéljék a problémákat, bejelentsék új projektjeiket és ötleteket cseréljenek.

A konferencia a szabad tudás köré íródik: az oktatási- és kulturális intézmények szerepe a mozgalomban, magánélet és jogok, valamint a technológia szerepe ezen célok elérésében. A 2017-es Wikimánia ezen felül mélyebben tárgyalja a Mozgalom és Frankofónia együttműködését, illetve azt, hogyan lehetne Franciaországot jobban bevonni a projektbe.

A fő esemény mellett más programok is várnak: a Hackatlon, ahol a Wikimédia technikai közössége dolgozik együtt, valamint számos előkonferencia.

Az esemény a kanadai Montréál városában található Centre Sheraton Montréalban és környékén zajlik augusztus 9-től 13-ig.. Szívesen látunk, legyél szakértő, rajongó, kezdő vagy csak kíváncsi!

== Szponzorok ==