Jump to content

Уикимания

From Wikimania
This page is a translated version of the page Wikimania and the translation is 62% complete.
Outdated translations are marked like this.

9-13 август 2017 г.:
Присъединете се към нас за
пет основни сесии от световноизвестни експерти,
над сто разговора на общността,
два дни на хакатон и предварителни конференции
и над десетина семинара по теми, включващи:

Бъдещето на редактирането на Уикипедия - обхват в Африка - партньорства с библиотеки - инструменти за Уикиданни - какво посещават читателите - комуникиране на работата ви - стратегия на Уикимедия - правни заплахи за свободното познание - Уикипедия на малките и застрашени езици - Уикипедия в Ирак - медицина и реагиране при извънредни ситуации - пропаст между половете - предотвратяване на онлайн тормоз - звуци и видео - абсолютно пристрастие - цитирания и източници - бъдещето на Уикиизточник и Уикиверситет - сътрудничество в реално време - световни тенденции - водещи екипи - Уикиданни и музеи - правенето на възможен достъп - бъдещето на новините - сътрудничество под цензура - образование

И много, много още


Програмата вече е готова! Предвидени са над 100 сесии, ключови събития и семинари преди конференцията, както и хакатон.

Както самата Уикипедия, Уикимания се провежда с нетърговска цел - тя е организирана и управлявана изцяло от доброволци, и ние се нуждаем от Вашата помощ, за да я осъществим!

Достъпът до Уикимания носи големи възможности и изключително представяне на бранда.

Какво е Уикимания?

Уикимания е годишната конференция на Уикипедия и сродните ѝ проекти за свободно знание с конференции, дискусии, срещи, обучение и редакторски маратон. Стотици редактори-доброволци се събират, за да се опознаят и да обсъдят различни проекти, подходи и въпроси.

Темите на конференцията включват напредъка на свободното знание, ролята на академичните и културните институции в движение, неприкосновеността на личния живот и правата, както и ролята на технологиите за по-нататъшното развитие на тези цели. Уикимания 2017 ще включи по-задълбочен поглед към ролята на движението в рамките на Франкофонията, както и редица програмни елементи, насочени към развитие на френската общност в рамките на проектите.

Освен основното, има и други свързани събития: хакатон, на който техническата общност се събира за да работи и допринася към уикимедианските проекти, както и множество предварителни конференции.

Събитието се провежда в и около Център Шератон Монреал, в Монреал, Канада от 9 август до 13 август 2017 г. Всички сте добре дошли, независимо дали сте експерт, ентусиаст, начинаещ, или просто любопитко!

Спонсори