Jump to content

Местен транспорт

From Wikimania
This page is a translated version of the page Local transportation and the translation is 100% complete.

Пристигане на летището

На 8 август от 09:00 до 01:00 часа в международната зала за пристигащи на летището ще има "Бюро за добре дошли на Уикимедия". То ще може да ви насочи в правилната посока за транспортиране, както и да отговори на въпроси за Монреал. Ако пристигате в местната зала за пристигащи и искате да посетите Бюрото за добре дошли, просто отидете за 2 минути до другия край на терминала (ниво на пристигащи). Разстоянието между двете зали е 1 минута (0,11 мили).

Летищен рансфер

Има два лесни начина да стигнете до центъра на Монреал от летището: с такси за фиксирана цена от CAD 40 (approx. USD 31 / € 29 / £ 25) или с автобус №747 (STM) за CAD 10 (approx. USD 8 / € 8 / £ 7). Автобус №747 тръгва на всеки десет минути и спира точно пред мястото но провеждането. Билетите могат да бъдат закупени в автобуса, където се приемат само монети. Еднодневните билети за обществен транспорт, които включват достъп до автобус747 и съшо са на цена CAD 10 (approx. USD 8 / € 8 / £ 7), се предлагат от автоматизирани диспенсъри, разположени само в международната зала за пристигащи, които приемат плащания с кредитна карта. Автобусната спирка на 747 е точно пред международната зала за пристигащи.

Метро и обществен транспорт

Град Монреал е добре покрит от широка мрежа от обществен транспорт и пътища. Общественият транспорт в Монреал се осъществява от Société de transport de Montréal (STM), която обслужва автобусите и влаковете на метрото. За тези, които живеят в предградията, има по-голяма компания, Agence métropolitaine de transport (AMT), която управлява и експлоатира наземните влакове.

Билетите за метрото се продават на автомати или лично. Можете да вземете карта OPUS RFID за опростен обществен транспорт или туристическа карта за 3 или 4 дни.

Метрото е отворено от 5:30 ч. сутринта ежедневно и се затваря между 00:35 и 01:30 часа.

Такси и Юбер

В Монреал таксиметровите услуги са надеждни, добре регулирани и широко разпространени. В допълнение към редовните приложения за достъп до обикновените таксита като Taxi Coop и Taxi Diamond, центърът на града около мястото на провеждането се обслужва от екологичната и достъпна услуга TéoTaxi. Юбер също са активни и популярни както за колоездачи, така и за шофьори в Монреал. Таксита са достъпни на фиксирана цена от CAD $40 (приблизително USD 31/ € 29/ £ 25) за прибл. 30 минути пътуване.

Обществени велосипеди Bixi

В целия град има велосипеди под наем Bixi.

За тези, които предпочитат велосипедите, Монреал разполага с публична система за наемане на велосипеди (BIXI) с над 5 000 велосипеда, предлагани от повече от 450 станции на Bixi. Билети могат да бъдат закупени от всяка станция или предварително от уеб сайта на Bixi; 24-часов билет е достъпен за $ 5. Може да изтеглите приложение, което да ви каже коя станция има велосипеди на разположение и къде имат място за връщане на велосипеди. Онлайн картата дава същата информация.

Паркинг

В хотел Le Centre Sheraton Montreal има платен паркинг.

Вътрешният паркинг на хотела разполага с места за над 500 коли - включително шест специализирани помещения за Smart car автомобили и две зарядни станции за електромобили. Паркингът за мотоциклети се таксува със същата такса като паркинга за коли, а паркингът за велосипеди е безплатен.

Паркингът за дневните гости е на разположение при следните такси:

  • Между 6 и 18 часа, на разположение на гостите са нашите конкурентни цени от $17 CAD.
  • След 9 часа сутринта, таксата е $4 CAD с увеличение на всеки 20 минути - до $25 CAD.
  • Паркингът за Smart Car е $7 CAD за максикум от 24 часа.

Нощните такси са:

  • Самостоятелен 24-часов паркинг - CAD $25 (макс. височина 5 фута и 8 инча)
  • Обслужван от персонал 24-часов паркинг - CAD $34 (макс. височина 6 фута)

Максимална височина за влизане в паркинга: 6 фута (включва принадлежности на покрива на колата, например: стелажи, носачи).

В близост до хотела има допълнителни опции за паркиране за по-големи автомобили. Препоръчваме ви да се обадите директно на хотела за допълнителни подробности.