Jump to content

Учебни дни на Фондация Уикимедия

From Wikimania
This page is a translated version of the page Wikimedia Foundation Learning Days and the translation is 90% complete.

More information, including schedule, on Meta-Wiki

Щастливи сме да ви уведомим, че ще организираме нов Ден на обучението!
В допълнение към основната конференция Уикимания в Монреал, екипът за обучение и оценка на Фондация Уикимедия организира Дни на обучението преди конференцията. През тези дни ще се проведат семинари за разработване на програми, оценяване и обучение на общности в сряда и четвъртък, 9-10 август.

Тази година участниците ще бъдат избрани по две пътеки според практиката и знанията:

  • Пътека на традиционни дни на обучението: Сесии на семинари с участие на предварителната конференция за разработването на програми, оценяването, ресурсите, обучението и ангажираността на общността, за хора, работещи за осъществяване на програмни дейности и ангажиране на общността в техните локални общности.
  • Нова пътека за развитие на лидери: Сесии на предварителната конференция за представители на обединения, които са насочени към развиване на лидерство в програми и изграждане на общности чрез подходи за обучение на лидерски и други умения в техните локални общности.

Ако искате да се фокусирате върху разработването на програми за пръв път във вашата общност и преди това никога не сте присъствали на Учебен ден, ние ще имаме подготвени варианти за вас. Като алтернатива, ако сте присъствали на Дни на обучението в предишни конференции и вече сте натрупали опит в прилагането на програми на Уикимедия, ние се нуждаем от вашата помощ! Освен, че имаме авангардни семинари за опитни ръководители на програми, фокусирани върху развитието на лидерството, ние също така искаме вашата помощ за съвместно хостване на обучения и представяне на това, което знаете, на други хора.

Регистрация и избор

Регистрацията за Уикимания 2017 се открива в понеделник, 8 май. Във формуляра за регистрация можете да посочите интереса си към Дните за обучение на предварителната конференция сред няколкото възможности за предварителната конференция. Със заявяването на интереса си, вие автоматично се регистрирате за процеса на избор на Дни на обучението, но има само ограничен брой слотове. Изборът ще започне през първата седмица на юни; за най-добра възможност за избор, моля, регистрирайте се до 1 юни 2017 г. Квалификацията не гарантира участие. Участниците, които кандидатстват преди 1 юни, ще бъдат избрани въз основа на степента, до която демонстрират критериите за подбор. След 1 юни могат да бъдат одобрени допълнителни квалифицирани кандидати, до запълването на всички слотове.

Ако търсенето е по-малко от очакваното, ограниченията могат да бъдат отменени. Следващите съобщения и известия ще бъдат изпратени от началото юни 2017 г. Ако имате някакви въпроси, моля, свържете се с Мария Круз (eval@wikimedia.org).

Критерии за подбор:

Критериите за подбор за Дните на обучението включват това, че всички участници трябва да бъдат одобрени за участие от тяхното обединение и да покажат доказателство за най-малко 3 от следните неща, за да могат да участват:

  • Че искат да преподават у дома какво са научали.
  • Че са извършили една или повече дейности по програми през последните 12 месеца или планират да изпълнят една или повече такива дейности през следващите 12 месеца.
  • Че са ангажирали или планирали да се включат в практиките за обучение и оценка, за да научат резултатите си от програмата.
  • Че се интересуват от преподаване на програми за общността и/ или ангажиращи дейности в Деня на обучението.
  • Че са преподавали или са се представили в събитие за Дните на обучение в миналото.
  • Че са демонстрирали приложение на нещо, което са научили в миналото.
  • Че работят за разработване и/ или водене на семинари за обучение на умения за развитие на лидерство в тяхната локална общност (напр. Развитие на умения за ангажиране на общността, състояние на общността, разработване на програми и оценка).

Ограничения:

Не повече от един участник от обединение, с изключение на съответните преподаватели от приемния филиал и/ или хора, свързани с филиала, но действащи като представители на комитет или друг орган на движението.

Вижте страницата за цялото събитие на вашия портал.