Jump to content

Виза

From Wikimania
This page is a translated version of the page Visas and the translation is 100% complete.

За да влезете в Канада и присъствате на Уикимания 2017, може да ви е необходима виза или електронно разрешение за пътуване преди влизането.


While it is ultimately the responsibility of each conference attendee to determine what visa they should apply for and provide the necessary documentation, the Wikimedia Foundation suggests that most applicants apply for a tourist visa, since other visas require specific documents that the WMF cannot provide. Please see below for more information on those documents.

Допълнителни документи за кандидатстване за виза

Обърнете внимание, че шансовете Ви за успех за виза биха могли да бъдат увеличени чрез предоставяне на документация като:

  • Маршрут на пътуване с полетна информация
  • Потвърждение за регистрация на конференцията
  • Потвърждение за хотелска резервация
  • Доказателства, че можете да се издържате финансово, докато сте в Канада
  • Доказателство за текуща заетост или образование в родната си страна
  • Писмо-покана от Фондация Уикимедия (вижте по-долу)

Ако посещавате Уикимания 2017 и имате нужда от виза, Фондация Уикимедия може да Ви предостави писмо, което да подкрепи заявлението Ви за виза, както е отбелязано по-горе. Моля, обърнете внимание, че освен предоставянето на подобно писмо, Фондация Уикимедия не е в състояние да повлияе на процеса на кандидатстване за виза.

Ако имате нужда от писмо, моля, свържете се с visas@wikimedia.org.

Когато пишете, за да поискате писмо-покана, трябва да включите пълното си име, домашен адрес и номер на паспорта в имейла си. Ако знаете адреса на центъра за кандидатстване за виза и/ или името на канадското длъжностно лице, което се занимава с Вашите документи, моля, посочете и това.

Ако сте получател на стипендия от Фондация Уикимедия, който изисква писмо-покана, моля, посочете, че сте получили стипендия в молбата си.

За всички заявки за виза, настоятелно препоръчваме да започнете процеса възможно най-рано, за да оставите достатъчно време преди заминаването си, тъй като може да отнеме много време, преди да бъдат одобрени визите за Канада.